vrijdag 18 december 2015

petitie keuzevrijheid burgerinitiatief ... tekent u ook?

Bron http://kankerbehandelen.nl/waarom-onze-stichting/petitie-keuzevrijheid/

Petitie keuzevrijheid

De Nederlandse gezondheidszorg geeft op het gebied van kanker veel te veel standaardbehandelingen. Met name op het gebied van chemo wordt er TE veel gebruik gemaakt van standaard behandelingen. Onderzoek heeft aangetoond dat 75% van deze chemokuren geen resultaat heeft. Wel zijn er de  nodige bijwerkingen en verwoesting van het eigen immuunsysteem. Het is  mogelijk om van te voren te testen of een bepaalde chemokuur enig effect zal hebben.
De toename van het aantal mensen met kanker is enorm. De kosten voor een behandeling is torenhoog. Wetende dat veel chemo’s met de huidige aanpak geen effect hebben, wordt er dus eenvoudig weg heel veel geld verspild. Op deze wijze wordt het behandelen van kanker in de toekomst onbetaalbaar.
In heel veel gevallen krijgen mensen met kanker te horen dat ze “uitbehandeld” zijn. De zorg is nog wel bereid om palliatieve chemo voor te schrijven, eveneens tegen zeer hoge kosten. Tevens met deze wetenschap dat dit totaal geen effect op de kanker meer zal hebben.
Steeds meer mensen kiezen voor een andere aanpak. Met de rug tegen de muur, kiezen zij voor alternatieve en experimentele therapieën. Therapieën vaak, die minder verwoestend zijn en vaak verbluffend goede resultaten geven.
Hoewel vaak beduidend voordeliger dan bijvoorbeeld chemokuren, worden deze behandelingen niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekaars.
Stellingen:
- We maken door bovengenoemde zienswijze ons eigen zorgsysteem onbetaalbaar
- Het is onvoorstelbaar dat mensen in Nederland volgens ons zorgstelsel niet kunnen kiezen welke behandeling ze willen.
- Wij vinden dat elk mens het recht moet hebben op keuzevrijheid. Keuzevrijheid voor regulier en/of alternatief/complementair !!
Wij vinden dat met name bij kanker alternatieve en complementaire behandelingen vergoed dienen te worden door ons zorgsysteem !!
- Wij vinden dat er meer onderzoek moet komen naar alternatieve en complementaire geneeswijzen bij kanker !!
Bent u het met bovenstaande eens? Vul dan hieronder het formulier in!!!
We hebben 40.000 steunbetuigingen nodig om een burgerinitiatief bij de tweede kamer in te dienen. Doet u mee?

De petitie is te vinden op bovenstaande website. Het burgerintiatief MOET er komen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten