zondag 25 januari 2015

HYPERTHERMIE IN NEDERLAND EN IN DUITSLAND ...


http://www.hyperthermie.nl/GetPDF.asp?ID=29

Citaat uit het artikel uit het AMC Magazine van september 2014:
"Ondanks dat er wetenschappelijk mooie resultaten zijn, is dit nog een relatief onbekende behandelmethode.Het heeft de geur om zich van alternatieve geneeswijze."

Wat een arrogante "vooringenomen" visie.  Is alternatief dan slechter dan regulier??

Artikel Klinik Journal februari 2010 :
"Wenn der Tumor Fieber bekommt."
Maar liefst 5 soorten hyperthermie (Whole Body Hyperthermie, Regional Deep Hyperthermia, Intraperitoneal Hyperthermic Perfusion, Superficial Hyperthermia, Thermal Ablation Therapy).
Tumour tissue is very sensitive to heat. Cancer cells are damaged at temperatures above 41¡ C. The cell walls change so that the tumour cells can be more easily recognised and combated by the body’s own immune system. Blood supply to the tumour tissue is reduced. In addition, cancers cells are more sensitive to chemotherapy and radiation when they are heated.

Uit :medical approach biomedclinic Bad Bergzabern)
http://www.biomedklinik.de/sites/default/files/our_medical_approach.pdf

Maar niet alleen bij de Biomed klinik is hypthermie mogelijk.

Ik citeer uit de website van het zorgloket Duitsland :
"De conventionele tumorbehandelingen bestaan uit de volgende behandelvormen:
- chemotherapie
- bestraling
- chirurgie
- hyperthermie (alleen als aanvullende behandeling)
De hyperthermiebehandelingen (bij de Helioskliniek) wordt altijd in combinatie met conventionele chemotherapie of radiotherapie uitgevoerd en uiteraard alleen als de hyperthermie een zinvolle bijdrage kan leveren aan uw  behandeling. Alle conventionele behandelingen in Krefeld - Hüls zijn door de Duitse verzekeraars (AOK - Rheinland) erkend."

Net zoals in Bad Bergzabern wordt ook hier in Krefeld-Huls de hyperthermiebehandelingen gewoon vergoed door de Duitse Zorgverzekeraars.

Nb. als u verzekerd bent bij de zorgverzekeraars die samenwerken met het Duits zorgloket, van kunt u ook gebruik maken van deze zorgfaciliteiten.

Dus resumerende, Nederland kan slechts mondjesmaat hyperthermie aanbieden, "als u kanker heeft gehad, u dit overwint, en de tumor weer terugkomt. Onder experimentele behandelmethoden, en slechts onder zeer zware criteria zou u mogelijk hier voor in aanmerking kunnen komen."

In Duitsland bepaalt de arts of u hier voor in aanmerking komt, en vergoedt de zorgverzekeraar dit als de arts het voorschrijft.

Wacht even, hier klopt iets niet.

Nederlandse zorgverzekeraars vergoeden dus kankerbehandelingen in het buitenland (w.o. Duitsland, maar ook Belgie), die qua wetenschappelijke ontwikkelingen vooruitstrevender zijn dan experimentele behandelingen waar u in in Nederland alleen maar voor in aanmerking komt ALS DE KANKER OVERWONNEN IS EN WEER TERUGKOMT??

Toch iets om even goed over na te denken ...


© kanker gezond(er) benaderen 2015.









2 opmerkingen:

  1. kijk ook een op www.hyperthermie.info. Familielid had daar zeer goede resultaten en was zeer te spreken over de artsen en werkwijze

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kijk ook een op www.hyperthermie.info. Familielid had daar zeer goede resultaten en was zeer te spreken over de artsen en werkwijze

    BeantwoordenVerwijderen