maandag 19 januari 2015

KANKER EN GEZOND een contradictie?


Kanker en gezond lijkt op het eerste gezicht een grote contradictie.

Vanwege een te laat gestelde diagnose heb ik jaren geleefd met de ziekte kanker zonder diagnose.

Mijn prognosetijd heb ik inmiddels al ruimschoots overleefd.
Een prognose zegt mij uberhaupt niets (achterhaald en onpersoonlijk). Immers elke kankerpatient, en elke tumor is weer anders. Of zoals mijn oncologe in het buitenland zegt.
"Oncologie ist unsicher".

Welk soort kanker dat ik heb, is ook niet relevant voor mijn blog.

Mijn naam is niet belangrijk, mijn verhaal en alles wat ik sedert mijn diagnose ondernomen heb wel. Ik vind het belangrijk dat mijn verhaal gedeeld wordt, en nog belangrijker mijn ervaring met complementaire kanker. Ook wil ik benadrukken dat een aktieve houding van kankerpatienten relevant en belangrijk is, voor zover de gezondheid dit toelaat.

Net zoals iedere kankerpatient dacht ik ook, dat ik op reguliere conventionele kankerbehandelingen (zoals bestralingen en chemotherapie) in Nederland aangewezen was. En direct afstevende op mijn onvermijdelijke dood, wat in Nederland maar al te vaak, direct na de diagnose extreem vaak benadrukt wordt.

Niets was minder waar.

Ik ben altijd een groot voorstander geweest van het ondersteunen van het immuumsysteem.
Dit was mede ingegeven door mijn contacten met een buitenlandse behandelaar, een universitair geschoolde specialist, momenteel tevens werkzaam als medical director van een Amerikaans neuro immuum instituut en de kennis die ik tijdens de jarenlange gevolgde consulten opgedaan heb.

Als ik in Nederland behandeld werd, dan ging mijn gezondheid veelal achteruit. Als ik buitenlandse specialisten raadpleeg(de) dan ging en gaat mijn gezondheid altijd vooruit. Dat was in het verleden zo, en dat is nu nog steeds zo. Dit zegt natuurlijk niets over uw behandeling in Nederland.

De keuze voor mij echter, voor een buitenlandse behandeling (regulier in combinatie met orthomoleculair) in het buitenland was dan ook snel gemaakt.

Je hoopt echter wel dat Nederlandse huisartsen en specialisten geinteresseerd (blijven) meevolgen.
Zeker als de ontwikkelingen zich in positieve zin ontwikkelen. In de praktijk blijkt dit afhankelijk te zijn van de flexibiliteit en leergierigheid van de medicus. Ik denk dat een stuk angst van de specialist ook een grote rol speelt. Immers de arts bepaalt de behandeling, de minste afwijking van het reguliere behandelpad is voor de "schul"artz een onzeker pad. Maar dit kan natuurlijk ook een leerzaam pad worden. Voor arts en patient.

Volgens Duitse kankerspecialisten die reguliere geneeskunde en orthomoleculair geneeskunde combineren praktisch, een onmogelijke gegeven. "Zij" zijn immers 'schulartzen' en kunnen niet anders denken dat wat ze op school geleerd is.

De opzet van mijn blogspot is puur kankerpatienten er op te wijzen dat je kanker op een andere (en naar mijn beleving) gezondere manier benaderen kunt.

In Nederland of in het buitenland. Wat de beste benadering en/of behandeling is, dat bepaalt u (in combinatie met uw kankerbehandelaar) natuurlijk zelf.

Ik geloof nl. niet in het strijden TEGEN kanker, maar in het stimuleren van het immuumstysteem en MET het immuumsysteem samen vechten TEGEN kanker. Naar mijn verstandelijk vermogen is het kapotmaken van juist datgene, dat je zo hard nodig hebt in je strijd TEGEN kanker, een uiterst onverstandige zaak.

Daarnaast geloof ik meer en meer in de Chinese geneeskunde. Ik zal hier in mijn blog regelmatig op terugkomen. Maar al te vaak ben ik onderzoeksresultaten tegengekomen van regulier geschoolde gerenommeerde wetenschappers en artsen, die ondanks hun universitaire medische studies toch steeds terugvielen op gecombineerde chinese behandelmethoden.

Ik ben er heilig van overtuigd dat je kanker gezond(er) kunt benaderen. Met gezond(er) bedoel ik het gezond verstand gebruiken, gezond eten, en met een gezond verstand vooraf een selectie maken van alles wat ondersteunend is, en vermijden van alles dat schadelijk is voor het immuumsysteem en het lichaam van de veelal toch verzwakte kankerpatient.

Ik heb inmiddels veel (wetenschappelijke) litteratuur gelezen en besproken met binnen-en buitenlandse kankerspecialisten.

Ik ben een sterke voorstander van integrale tumortherapie (een therapievorm die bijvoorbeeld in Duitsland toegepast wordt). Elke kankerpatient is anders, en elke tumor natuurlijk ook. Je kunt naar mijn bescheiden mening als ervaringsdeskundige met je behandelaar pas een behandeling goed inzetten en toepassen, als je beschikt over de exacte eigenschappen van je tumo(o)r(en).

Dit kost tijd, geduld en vooral geld.

Maar dat hoeft de kankerpatient niet veel meer geld te kosten, waarover later meer.

Uit praktische overwegingen ben ik niet bereikbaar via email. Mijn huidige gezondheidstoestand laat niet toe talloze emails te beantwoorden, die mijn blog mogelijk teweeg brengt. Momenteel lijd ik "een slow lifestyle waarbij volontary simplicity en downshifting" voorop staan. Een levenstijl die ik elke kankerpatient aanbevelen kan. Dagelijks noodgedwongen email checken staat hier haaks op.

Afgezien daarvan zou emailcorrespondentie ook een eindeloze discussie teweeg kunnen brengen over wat wel of niet benificair is in een kankerbehandeling en/of de kankerpatient.

Zoveel mensen, zoveel meningen. Dat is absoluut niet de inzet van mijn blog.

Mijn intentie is puur het delen van de kennis die IK inmiddels opgedaan heb en voor vele kankerpatienten (vooral in Nederland) nog mogelijk onbekend terrein is.

Bekendheid creeeren voor zij, die hier mogelijk behoefte aan hebben, dat is mijn intentie met deze blog. Ik ben immers geen medicus.

Het is aan de lezer (kankerpatient of naasten) om zelf (altijd in overleg met kankerspecialisten) te bepalen wat met mijn opgedane kennis te doen.

"Er leiden echter meerdere wegen naar Rome". Kanker kan gezond(er) benaderd worden.
Mijn blog beoogt een eyeopener te zijn voor elke kankerpatient.

Hopelijk doen mijn lezers er hun voordeel bij en draagt mijn beperkte kennis bij tot (al wat het maar een minimale verbetering) van uw gezondheid!


© kanker gezond(er) benaderen 2015.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten