zondag 25 januari 2015

KANKER EN STRESS ?

Uittreksel uit het boek van dr. Carl O. Simonton in het boek "Getting well again":
"Dr. Hans Selye, endocrinoloog en directeur van het Instituut van de expertimental Medicine van en Surgery van de Universiteit van Montreal beschrijft het proces van chronisch stress op het lichaam. "To start with, chronic stress frequently produces hormonal imbalances. Since hormones play a critical role in regulating body functions, these imbalances can lead to a high blood pressure and eventually damage to the kidneys. This can lead to severe hypertension, which will reinforce chemical imbalance. Chronic stress suppresses the immume system which is responsible for engulfing and destroing cancerous cells or alien conditions, identical to those under which an abnormal cell could reproduce and spread into a dangerous cancer. Not surprisingly, cancer patients frequently have weakened immume systems. Selvey's findings are confirmed by other researchers like dro. R. W. Bathrop and his associates at the University of New South Wales, Australia and dr. J.H. Humprey and his associates at the British Medical Research Council.

Op de website van het gekruide pad trof ik een artikel aan over de werking van de bijnieren en de relatie met kanker (en hoe afwijzend de reguliere geneeskunde hier tegenover staat :

En zonder stress geen kanker. Stress is een zeer belangrijke veroorzaker van ziekte in het algemeen en kanker in het bijzonder. Stress is dodelijk. Ik zag in een televisieprogramma over Louisiana enkele jaren na Hurricane Katrina een man die vertelde dat hij en zijn vrouw ternauwernood op het dak van hun huis waren
gekropen om aan het opkomende water te ontsnappen. Ze hadden het geluk dat een helikopter hen bijtijds kwam oppikken. De man keek opzij en vond zijn vrouw dood naast zich. Van de stress. Haar bijnieren trokken het niet meer en veroorzaakten een hartstilstand. Dit geeft aan hoe krachtig het stressmechanisme is en hoe bepalend dit
kan zijn voor leven of dood, gezondheid of ongezondheid. Kanker is het totale lamleggen van het immuunsysteem door hormonale disbalans en het is geen toeval dat bovenaan de lijst van veelvoorkomende kankersoorten twee hormonale kankers staan, namelijk prostaatkanker bij mannen en borstkanker bij vrouwen.

In Duitsland ben ik meerdere kankerpatienten tegengekomen die een voedingssupplement gebruiken voor de zwezerik.

Op you tube staat een erg interessant filmpje van een wetenschapper die zich bezighoudt met de regeneratieve stamceltherapie (voorlopig helaas alleen nog maar op muizen).
Je kunt heel goed concluderen wat de functie is van de zwezerik en de vorming van de T cellen, essentieel voor het immuumsysteem en ook voor het overwinnen van kanker(cellen):

https://www.youtube.com/watch?v=wcc0eVoubEk

Voedingssupplementen :
http://www.koopjesdrogisterij.nl/products/display/cytozyme-thy-thymus?https://www.gezondheidaanhuis.nl/nl/product/1406/Thymus-Concentraat-AOV-60-capsules

Duitse website met veel wetenschappelijke onderbouwde informatie over Thymustherapie in
Frankrijk en in Duitsland :
http://www.thymus-therapie.org/patien-info/



Geen opmerkingen:

Een reactie posten